Vaihda kieleksi suomi Change language to English
Sky Climbers

Päiväkirja

Asioiden hoitamista Katmandussa

Kirjoittanut Jussi Juutinen 9. lokakuuta, 2009 —

Perjantai oli äärimmäisen kiireinen päivä. Heräsin aikaisin aamulla ja aamiaisen jälkeen suuntasin kohti Durbar Squarea, jossa kuvasin materiaalia dokumenttiimme. Tavoitteenani oli kuvata Katmandun nähtävyyksiä ja Durbar Square tuntui oikealta paikalta aloittaa kuvaukset. Se on todella kaunis ja suosittu turistinähtävyys, lisäksi se on myös yksi maailman kulttuuriperintökohteista. Squaren ympärillä on useita temppeleitä ja palatseja, jotka kuuluivat Malla ja Shah kuninkaille. Kyseiset kuninkaat hallitsivat maata aina vuodesta 1400 eteenpäin.

Iltapäivän vietin Lhakpan kanssa. Käytännössä seurasin häntä kameran kanssa, katsoin kuinka hän järjesteli retkikuntamme matkaa, lupia (jne.) kuntoon kaiken maailman virastoissa. Oli hienoa nähdä kuinka kokenut Sherpa-kiipeilijä hoitaa hommat. Laitoimme myös kaikki kiipeilyvarusteemme kasaan ja hankimme puuttuvia varusteita Katmandun kiipeilykaupoista. Huomasin, että hinnat olivat vähintään kaksinkertaistuneet viime vierailuni jälkeen. Tämä ei enää ole halpa paikka ei.

Pidän todella paljon Katmandusta, mutta veri veti jo vuorille. Kaupungin melu, saasteet ja pöly alkoivat käydä hermoilleni ja halusin jo enemmän ja enemmän päästä hengittämään raikasta vuoristoilmaa. Tunsin olevani kuin nuori ori ennen kevätniityille pääsyä. Olin vielä kiinni valjaissa, mutta halusin jo juosta vapaana. Pian onneksi kaikki valmistelut on tehty ja odottelu palkitaan.

Bookmark and Share

Kirjoittajasta

Jussi Juutinen

Ikä: 32

Ammatti: yrittäjä, vastaava tuottaja

Koulutus: yhteiskuntatieteiden maisteri

Tavoite: Kuvata retkikunnan tarina näyttävästi ja henkeäsalpaavasti ja viedä jokainen katsoja matkalle kohti Everestin huippua.