Vaihda kieleksi suomi Change language to English
Sky Climbers

Päiväkirja

Tunnelmia ennen vaellukselle lähtöä

Kirjoittanut Jussi Juutinen 11. lokakuuta, 2009 —

Lensimme tänään Katmandusta Luklaan (2600m). Organisoimme heti alkuun tavaramme ja kantajamme, jonka jälkeen vaelsimme 3-4 tuntia Zatrwa Lan tuntumaan - aina 3500 metriin asti. Reitti oli suhteellisen helppo, mutta Nepalissa vaelluspolut eivät koskaan ole suoraa tietä, vaan matka on ainaista ylä- ja alamäkien kiipeämistä. Tuntui melko oudolta olla taas vaeltamassa ja kantaa raskasta rinkkaa selässä. Kaikkien kommunikaatio- ja filmauskaluston kanssa rinkkani painoi reilut 20 kiloa. Se on aivan liian raskas minulle ja huolestuin omasta jaksamisestani jo heti matkan alkuvaiheissa. Periaatteessa kannoin kolmannesta omasta painostani selässäni. Minun pitää yrittää keksiä keino jakaa tätä taakkaa kantajien kanssa.

Joka tapauksessa olen todella iloinen, että vihdoinkin pääsimme aloittamaan vaelluksemme. Tuntuu mahtavalta olla jälleen kerran vuorilla. Ainut toiveeni oli, että näkisimme ympäröivien vuorten huiput. Ilma on ollut sateinen ja pilvinen, joten periaatteessa voisimme olla vaeltamassa missä tahansa. Ainoastaan äärimmäisen ystävälliset Sherpat ympärilläni kertovat, että olemme todellakin Himalajan sydämessä.

Bookmark and Share

Kirjoittajasta

Jussi Juutinen

Ikä: 32

Ammatti: yrittäjä, vastaava tuottaja

Koulutus: yhteiskuntatieteiden maisteri

Tavoite: Kuvata retkikunnan tarina näyttävästi ja henkeäsalpaavasti ja viedä jokainen katsoja matkalle kohti Everestin huippua.