Vaihda kieleksi suomi Change language to English
Sky Climbers

Päiväkirja

Treenaamisen haasteellisuus joulun keskellä!

Kirjoittanut Jussi Juutinen 28. joulukuuta, 2009 —

Joulu toi useimmille mukanaan tervetulleen tauon arjesta ja mahdollisuuden ladata akkuja herkkupöytien ääressä. Minulle joulu merkitsi vain hieman lyhyempiä työpäiviä mutta ei vapaata. Yksityisyrittäjän on pakko painaa kun muut lepäävät. Joulu vierähtikin työn ja perheen välillä tasapainoillessa. Duunit täytyi hoitaa ensiluokkaisesti mutta myös yhteiselle perhejoululle täytyi järjestyä aikaa. Tämä vaikea yhtälö toteutui oikein hyvin ja hymyt olivat kaikkien huulilla aattoiltana lahjoja jaettaessa. Joulun pyhien illat ovat siis olleet rentouttavia ja joulutorttuja on tullut mässäiltyä olan takaa.

Joulufiiliksen ylläpitäminen vaati kuitenkin kompromissin. Lenkkipolulle, hiihtoladulle tai kuntosalille ei ollut mitään asiaa vaan kaikki liikenevä aika oli syytä käyttää vaimon ja perheen kanssa oleiluun. Olisin varmasti pahoittanut monen mielen jos töistä kotiin tultuani olisin ilmoittanut lähteväni parin tunnin hiihtolenkille yhteisen UNO -pelituokion tai glögin hörppimisen sijaan. Omatuntoani soimasi treenien jääminen väliin ja päivä päivältä lähemmäksi tulevan Everest retkikunnan aiheuttamat paineet eivät yhtään vähentäneet poltetta treenaamiselle. En koe vielä olevani tarpeeksi kovassa kunnossa Everestin haasteisiin ja jokainen harjoituspäivä on tärkeä. No joulu on vain kerran vuodessa ja nyt oli minun vuoroni tehdä kompromisseja läheisteni onnellisuuden eteen. Kiipeily on kuitenkin yhtälailla henkinen kuin fyysinenkin laji, joka vaatii suuriakin uhrauksia kiipeilijältä itseltään ja myös hänen läheisiltään. Uskon, että kiipeilijän puolison rooli voi hyvinkin olla paljon vaikeampi kuin kiipeilijän itsensä rooli. Joka tapauksessa taustajoukkojen ja perheen tuki on ensisijaisen tärkeää jotta vuorilla ollessa henkinen tasapaino ja kantti on priimakunnossa. Treenaamisen ohella on tärkeää huomioida läheiset eikä vain 'laput silmillä' keskittyä kiipeilyyn.

Nyt otan vielä muutaman päivän rennosti ja viimeistään vuoden vaihteessa alkaa taas tiukka treenikausi. Jos vaikka aloittaisi kauan kaivatuilla hiihtotreeneillä.

Bookmark and Share

Kirjoittajasta

Jussi Juutinen

Ikä: 32

Ammatti: yrittäjä, vastaava tuottaja

Koulutus: yhteiskuntatieteiden maisteri

Tavoite: Kuvata retkikunnan tarina näyttävästi ja henkeäsalpaavasti ja viedä jokainen katsoja matkalle kohti Everestin huippua.